18 mai 2024, 0:32

Descoperire spectaculoasă: Cea mai mică reptilă din lume VIDEO

Cea mai mică reptilă din lume a fost descoperită de către oamenii de știință.

Este vorba despre o specie de cameleon, descoperită în regiunile nordice ale insulei Madagascar, care este cunoscută sub numele de Brookesia nana sau nana-cameleon. Potrivit cercetătorilor, specia minusculă are dimensiunea unei boabe de sămânță, astfel încât poate fi ținută cu ușurință pe vârful degetului.

Femela descoperită de cercetători are o lungime a corpului de doar 19 mm, sau 29 mm incluzând și coadă, iar masculul este mai mic, măsurând doar 13,5 mm lungime sau 22 mm cu tot cu coadă, lucru care îl face pe masculul nana-cameleon cea mai mică dintre cele 11.500 de specii cunoscute de reptile, potrivit colecției de stat bavareze de zoologie din München, potrivit sursei citate.

Răspunsul la această întrebare rămâne, încă, un mister pentru oamenii de știință. Potrivit acestora, poate părea a fi un exemplu al „efectului insulei”, în care animalele prinse pe insulele mici tind să evolueze cu dimensiuni mai mici ale corpului.

Conform revistei Scientific Reports, cercetătorii au descoperit că micile reptile vânează acarieni în pădurile tropicale în care trăiesc, iar noaptea se ascund de prădători între firele de iarbă.

Sursă foto: newatlas.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol