18 iunie 2024, 4:44

Debitul Dunării, în scădere zilele viitoare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunță că debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în următoarele zile, până la valoarea de 5.300 metri cubi/secundă (mc/s), apoi relativ staţionar în jurul valorilor de 5.300-5.400 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii aprilie (7.900 mc/s), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, prognoza emisă de experți este valabilă până pe 1 mai 2021.

Astfel, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând prima parte a intervalului, unde vor fi în creştere pe sectorul Călăraşi – Tulcea şi ultima parte a intervalului, unde vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Calafat.

Conform INHGA, în perioada 25 aprilie – 1 mai 2021, prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând prima parte a intervalului de prognoză, unde vor fi în scădere pe râurile din vestul, sud-vestul, nordul şi centrul ţării.

Așadar, în prima parte a intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din estul şi sudul ţării, iar în partea a doua a intervalului pe unele râuri din vestul şi nord – vestul ţării, ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute.

Sursă foto: ro.pinterest.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol