12 iulie 2024, 21:21

Buzău: umbrele uriaşe de captare a apei de ploaie pe bulevard

Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău, vor fi amplasate umbrele uriaşe, deschise invers, care colectează apa de ploaie, pentru a fi utilizată ulterior la întreţinerea spaţiilor verzi. Proiectul va fi întocmit după modele din Suedia şi Norvegia. Apa de ploaie ajunge în câteva rezervoare, nu înainte însă de a trece printr-un filtru de purificare.

Pe acest vor mai fi amenajate spaţii verzi şi piste pentru biciclişti. Bicicliştii care vor pedala pe pistele de biciclete amenajate de-a lungul bulevardului vor produce energie electrică.

Autorităţile locale din Buzău stabilesc strategia integrată de dezvoltare urbană, care presupune proiecte de mobilitate și de regenerare. Obiectivul Serviciului Dezvoltare şi Implementare Proiecte, din Primăria Buzău, este ca, până în anul 2030, să fie implementate proiecte care însumează 300 de milioane de euro.

Foto: ThinkPhi, India Climate Dialogue


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol