18 iunie 2024, 6:46

Vremea în ianuarie: Cum vor arăta următoarele patru săptămâni

Meteorologii anunță că, vremea în luna ianuarie va fi mai caldă decât în mod normal în mare parte a lunii. Cu toate acestea, potrivit meteorologilor vor exista și perioade cu temperaturi chiar mai scăzute decât media.

Astfel, în săptămâna 4-11 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Vor fi precipitații în toate regiunile, preponderent în zonele sud-vestice și în zonele montane aferente, potrivit Digi24.

În săptămâna 11-18 ianuarie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

În săptămâna 18-25 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Vor fi cantități mai mari de precipitații în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest cantitatea va fi apropiată de cea normală pentru acest interval, arată sursa citată.

Totodată, în perioada 25 ianuarie – 1 februarie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sursă foto: destepti.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol