28 mai 2024, 9:34

Thailanda: mini-grădini pe capotele taxiurilor scoase din uz (FOTO)

Flotele de taxiuri vechi din Thailanda dau un nou sens termenului „grădină pe acoperiș” – se folosesc acoperișurile mașinilor pentru a amenaja mici parcele de legume. Muncitorii au asamblat grădinile în miniatură folosind pungi de gunoi din plastic negru întinse pe rame de bambus. Deasupra, au adăugat sol în care a fost plantată o varietate de culturi, inclusiv roșii, castraveți și fasole.

 

Rezultatul seamănă mai mult cu o instalație artistică atrăgătoare decât cu o parcare de mașini dezafectate. Grădina vrea să atragă atenția asupra situației șoferilor de taxi, care au fost grav afectați de măsurile de blocaj din pandemie. Companiile Ratchapruk și Bovorn Taxi au rămas acum cu doar 500 de mașini în Bangkok, din 3.000.

Grădinile nu oferă un flux alternativ de venituri. Personalul companiilor de taxi, acum cu salariile tăiate, se ocupă pe rând de îngrijirea grădinilor nou amenajate. Grădininle sunt atât un act de protest, cât și un mod de hrănire a personalului în acest moment dificil.

Foto: Sakchai Lalit (AP)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol