15 iunie 2024, 21:26

Recompense pentru persoanele care-i pozează sau filmează pe cei care aruncă gunoiul aiurea

Secţia de Drumuri Naţionale Galaţi oferă 100 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare cu persoane care aruncă gunoiul la întâmplare. Pentru a primi banii, fotografiile sau filmările trebuie să surprindă oamenii şi numerele de înmatriculare ale autovehiculelor acestora în timp ce aruncă deşeuri menajere, saci de gunoi, moloz, în parcările de pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi. Fotografiile se pot trimite pe Whatsapp, la numărul de telefon 0746.099.479.

Este o iniţiativă personală a lui Petru Tudorache, directorul filialei de Drumuri Naţionale din Galaţi, exasperat de faptul că refugiile au devenit adevărate gropi de gunoi pentru conducătorii auto aflaţi în tranzit. Fotografiile va merge la autorităţile competente, în speranţa unor sancţiuni care să mai disciplineze participanţii la trafic. Toate cele zece refugii şi parcări mari care sunt pe cele patru drumuri naţionale care străbat judeţul Galaţi sunt transformate în locuri de depozitat deşeurile sau gunoiul menajer.

Şi primăria din Soveja (judeţul Vrancea) a decis să ofere 150 de lei oricărei persoane care va reuşi să fotografieze sau chiar să filmeze numărul de înmatriculare al maşinii din care sunt aruncate deşeurile, cât şi persoanele care aruncă gunoiul pe spaţiile publice.

Cei care sunt prinşi că aruncă gunoiul pe domeniul public şi nu la pubele ori in alte locuri special amenajate riscă amenzi de la 3.000 la 6.000 de lei, dacă sunt persoane fizice, şi de la 25.000 la 50.000 de lei, dacă sunt persoane juridice.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol