16 iunie 2024, 3:04

Prințul William consideră că băncile trebuie să facă mai mult pentru a proteja mediul

Ducele de Cambridge a cerut băncilor să „investească în natură” pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice globale. Vorbind la o întâlnire a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, prințul William a spus că protejarea naturii are un rol prea mic în combaterea încălzirii globale. El a spus că investițiile în reîmpăduriri și agricultura durabilă sunt modalități „rentabile” de abordare a problemei. Băncile au fost supuse unei presiuni crescânde pentru a intensifica eforturile de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

De curând, sediul central al băncii Barclays din Londra a fost ținta unui protest organizat de grupul de activiști climatici Extinction Rebellion. Membrii au ținut pancarte și au spart mai multe ferestre în timp ce au cerut băncii să nu mai finanțeze companiile de combustibili fosili.

Când s-a adresat bancherilor și miniștrilor de finanțe, ducele a spus că habitatele naturale ale lumii continuă să scadă într-un „ritm alarmant”.

„Nu ne putem reveni sustenabil din pandemie, nu putem eradica sărăcia globală și nu atinge zero enisii, fără a investi în natură”, a spus el.

Ducele a declarat că investițiile în natură reprezintă doar o „fracțiune din banii cheltuiți pentru lupta împotriva schimbărilor climatice”.

Un accent cheie al discuțiilor a fost pus, de asemenea, pe riscurile climatice și construirea unei redresări economice durabile după Covid-19. Deciziile luate la următorul summit al ONU privind schimbările climatice de la Glasgow la sfârșitul acestui an vor fi un „pas vital” în punerea naturii în centrul atenției, a adăugat prințul William.

 


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol