18 mai 2024, 0:33

Norofert Group, nouă inițiativă: Hub logistic pentru exportul produselor bio la Portul Zimnicea

Principalul producător român de inputuri organice, Norofert Group, va cumpăra o fermă de 1.000 de hectare la Zimnicea, potrivit green-report.ro.

Aceasta va costa 9,5 milioane de lei.

Astfel, Norofert intenționează să dezvolte capacități de încărcare barje la Dunăre pentru business-ul său de trading cu cereale ecologice. Această capacitate de încărcare reprezintă un hub logistic excelent pentru activitatea principală a Norofert.

„Încă de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achiziționarea unei ferme care să fie deja utilată și pregătită să funcționeze încă din prima zi. În ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investiții și în cele din urmă am decis să achiziționăm ferma localizată în Zimnicea și care se află într-o stare excelentă de funcționare. Județul Teleorman este unul de tradiție pentru agricultură, iar calitatea solului și faptul că ferma este situată în apropiere de Portul Zimnicea de la Dunăre sunt câteva dintre punctele forte pentru care ne-am propus să realizăm această investiție. Ne dorim ca noua linie de business să devină una strategică în dezvoltarea Norofert Group”, a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA, potrivit sursei citate.

Totodată, Norofert are în vedere realizarea unor investiții de modernizare și mărire a capacității de stocare, extinderea terenului arabil până la 2.000 de hectare și transformarea unei părți din fermă în instalație de testare a produselor Norofert.

Sursă foto: wikimapia.org


Comentariile sunt oprite pentru acest articol