18 mai 2024, 0:32

Mobilierul acvaponic interior „Eva” cultivă legume proaspete în casă (FOTO și VIDEO)

„Eva” este un sistem proiectat de François Hurtaud, sub formă de piesă de mobilier. Aparatul acvaponic permite utilizatorilor să aibă legume și ierburi proaspete disponibile pentru utilizare în orice moment. Produsul poate găzdui, de asemenea, plante și flori decorative, dând viață oricărui spațiu interior. Eva funcționează ca un ecosistem artificial și transformă deșeurile biologice ale peștilor într-o sursă de nutrienți alimentari pentru plante.

Aparatul imită o parte a ciclului metabolic al naturii: amoniacul, care este deșeul peștilor, este pompat până în grădină, unde substratul rădăcinilor plantelor îl elimină în nitrați și nitriți. Apa, îndepărtată acum din amoniac, cu mulți nutrienți în ea, revine la pește, ca sursă de hrană.

Acvaponia este o metodă durabilă de agricultură și crește producția de culturi pe metrul pătrat față de agricultura tradițională, cu apă scăzută și consum redus de energie. Această metodă seamănă cu hidroponia, cu diferența că cea de-a doua folosește o soluție în loc de pește, pentru a furniza substanțe nutritive.

Eva a fost conceput pentru a fi asamblat din diferite părți care pur și simplu se potrivesc între ele. Atât grădina, cât și rezervorul de pește, împărtășesc o sursă comună de lumină LED, oferind viață peștilor și plantelor, aducând în același timp căldură și iluminare în interior. Există o aplicație care controlează sistemul de sănătate și luminozitatea oricând, oferind un consum redus de energie. Aplicația trezește și oprește „Eva” în funcție de locul răsăritului și apusului soarelui al casei utilizatorului.

Foto: Designboom


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol