25 iunie 2024, 8:11

Unele orașe plantează micropăduri condensate, oferind locuitorilor o nouă formă de spațiu public

Micropădurile au apărut în parcurile urbane din Los Angeles în octombrie 2021, ca parte a inițiativei unei fundații. Copacii maturi au fost selectați și plantați strategic și au fost alese unele specii datorită capacității lor de a rezista la temperaturi intense și mai calde din zonă. Acești copaci oferă în prezent umbră luxuriantă în cartierele urbane.

O pădure „de patrimoniu” de 240 de metri pătrați este plantată la Londra pentru a restabili biodiversitatea în cartierul Chelsea și a reconecta locuitorii săi cu natura. Circa 630 de arbori și arbuști autohtoni vor umple terenul. Pădurea va fi un spațiu verde pentru locuitori, pentru a găsi momente liniștite și pentru a se bucura de bucuriile naturii într-un oraș vibrant și aglomerat.

În altă parte în Marea Britanie, consiliul Islington va numi un specialist în arbori pentru fiecare complex de locuințe, începând de la sfârșitul lunii octombrie. Gardienii arborilor vor fi instruiți pentru a localiza copacii existenți deteriorați și locurile adecvate pentru plantarea altora noi în cartierul londonez. Inițiativa va completa spațiile verzi similare conduse de Islington Together, inclusiv colectivități de grădinărit și grupuri de parcuri.

În ianuarie 2021, 100 de metri pătrați de teren au fost pregătiți pentru o nouă pădure minusculă pe dealurile Enner Glynn din Noua Zeelandă. Cu 30 de specii de arbori nativi, pădurea este plantată și hrănită cu biocărbune, o substanță cu carbon negativ, pentru a îmbogăți solul. Micropădurea face parte dintr-un impuls comunității de a aduce flora și fauna în zonele urbane, pentru a combate schimbările climatice.

Locurile de verdeață concentrate, în zone dens populate, oferă noi spații de adunare în comunitățile urbane. Aceste micropăduri conectează vizitatorii orașului cu natura, fauna sălbatică și schimbă modul în care oamenii folosesc spațiul public.

Foto: SUGi Heritage Forest (via Wunderman Thompson)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol