19 iulie 2024, 0:26

Meteorologii anunță: Vremea își revine din aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi apropiate de normalul perioadei în aprilie.

22-29 martie

Astfel, potrivit meteorologilor, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sud-estice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

29 martie – 5 aprilie

În această perioadă, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

5 – 12 aprilie

Potrivit meteorologilor, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în sud, sud-est și la munte.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

12 – 19 aprilie

În această perioadă, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, cu posibilitatea unei abateri termice ușor negative, local în regiunile extracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Sursă foto: edifica.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol