Imprimarea 3D se face în mod normal cu materiale plastice convenționale, cum ar fi ABS (acrilonitril butadien stiren) sau policarbonat. Cu toate acestea, Krill Design a optat pentru… coji de portocală. Agenția de design din Milano, specializată în dezvoltarea de materiale organice, a preluat cojile de portocale siciliene aruncate și le-a transformat într-un biopolimer complet natural și compostabil, apoi a folosit acest material pentru a imprima 3D noua sa lampă Ohmie. Lampa costă acum 60 de euro.
Biopolimerul este în curs de dezvoltare de ani de zile. Krill și-a creat materialul original WasOrange din deșeurile de fructe, apoi l-a folosit pentru a imprima 3D suporturi rudimentare, cum ar fi boluri. Acum, Krill a reușit să își îmbunătățească suficient formula pentru a crea o lampă strălucitoare, biodegradabilă și reglabilă, realizată din coaja de la două până la trei portocale siciliene adăugate la o bază biopolimerică derivată din amidon vegetal.
Legătura dintre biopolimerul de bază obținut din fermentarea amidonului vegetal și materialul adăugat din culturile organice este că au nevoie de zaharuri pentru a se uni. Portocalele sunt deosebit de bogate în carbohidrați, ceea ce, la nivel chimic, este practic același lucru cu zahărul.
Compania a trecut prin șapte prototipuri pentru a ajunge la acest design final, în care spatele este cât mai drept posibil, permițând capului să fie înclinat, fără să cadă.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol