20 iunie 2024, 13:27

Cresc oportunitățile profesionale în domeniul job-urilor „verzi”

Căutați un loc de muncă în „economia verde”? Oportunitățile sunt vaste, dar este posibil să nu fie întotdeauna acolo unde vă așteptați. Datele noi ale echipei LinkedIn Economic Graph evidențiază gradul în care oportunitățile relevante din punct de vedere ecologic apar în sectoare care nu sunt văzute în mod tradițional ca „verzi”.

Ofertele de locuri de muncă ecologice sunt postări de locuri de muncă care necesită în mod explicit competențe ecologice.

„Am analizat procentajul de locuri de muncă deschise de pe LinkedIn, care necesitau competențe ecologice în primul trimestru al anului 2021, și modul în care această pondere a crescut în 2020 comparativ cu anul anterior”, a explicat echipa.

Consultanța în afaceri este un domeniu important aflat în creștere. Anunțurile de locuri de muncă legate de ecologie în aceste domenii au crescut cu 30% sau mai mult anul trecut, în UE și Marea Britanie.

Serviciile pentru clienți, de exemplu, sunt solicitate la companii care variază de la producători de vehicule electrice la firme de consultanță în domeniul mediului. Persoanele cu experiență în conformitatea legislativă găsesc adesea de lucru în departamente guvernamentale care ar putea interacționa cu normele de mediu. Aceste tipuri de posturi de muncă netradiționale în economia ecologică tind să necesite 2,5 – 3,3 abilități ecologice explicite, cum ar fi sustenabilitatea, energia regenerabilă și reciclarea.

Cresc și ocupațiile verzi tradiționale, cum ar fi consultanții de mediu, consultanții în domeniul energiei și inginerii de sănătate și siguranță a mediului. Aceste locuri de muncă necesită de obicei cel puțin trei până la patru abilități ecologice explicite. Datele de la LinkedIn arată o creștere rapidă a ofertelor de locuri de muncă în câteva dintre aceste domenii.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol