15 iunie 2024, 21:04

2022 > Dezinformarea privind schimbările climatice ar putea înlocui conspirațiile despre COVID

Dezinformarea privind schimbările climatice ar putea să ia locul conspirațiilor promovate de coronasceptici în ultimii ani. Astfel, informațiile false despre vaccinuri și lockdown vor evolua să se concentreze asupra politicilor de mediu.

Părerea este împărtășită de mai mulți experți britanici, conform publicației The Independent. Ciaran O’Connor, analist la Institutul pentru Dialog Strategic (ISD), afirmă:

„«Lockdownurile verzi» este un termen care este folosit în aceste comunități conspiraționiste”, iar termenul este „o fuziune a lumii Covid și a lumii dezinformarii climatice”.

Deși nu pare că cele două subiecte au legătură între ele, în cazul amândurora pot fi folosite argumentul libertăților civile. În această situație, afirmă analistul ISD, se vor implica și grupurile de conspirații COVID.

Mai mult, există deja teorii care circulă, similare cu cele răspândite în privința COVID. Expresii precum „lockdown verde” și „lockdown climatic” sunt deja folosite, acestea referindu-se la teoriile conspirației conform cărora ecologiștii vor ordona lockdownuri globale pentru a ajuta la reducerea emisiilor de carbon.

Citește mai mult la Mediastandard.ro


Comentariile sunt oprite pentru acest articol