25 iunie 2024, 8:55

Primăria Deva cumpără 26 de autobuze electrice și instalează stații de încărcare

Primăria Deva anunță că va cumpăra 26 de autobuze electrice din fonduri UE pentru activitatea de transport local. Contractul de achiziţie a vehiculelor, în valoare de 43,81 de milioane de lei, a fost semnat deja de primarul Florin Oancea.

Contractul prevede cumpărarea a 22 de minibuze şi patru autobuze, precum şi a 33 de staţii de încărcare electrică, dintre care şapte sunt cu încărcare rapidă. Achiziţia reprezintă o primă etapă din proiectul de modernizare a sistemului de transport public local din municipiul Deva.

Etapa a doua a proiectului se referă la modernizarea şi reabilitarea infrastructurii aferente transportului public local. Această componentă urmează să fie implementată prin procedura de achiziţie – licitaţie deschisă pentru un contract de lucrări de tip proiectare şi execuţie.

Termenul de realizare a proiectului de modernizare a transportului public din Deva este sfârşitul anului 2023. Proiectul se derulează cu fonduri europene nerambursabile câştigate de administraţia locală în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol