18 mai 2024, 0:32

De la 20 de grade, la frig și ger. Cum va fi vremea

Vremea se schimbă radical. Astfel, de la 20 de grade vom trece la temperaturi modeste și ger în depresiuni.

Totodată, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precipitațiile se vor înmulți iar vântul va prinde putere.

„Aceste alternanțe au devenit deja o obișnuință, vreme caldă urmată de scurte perioade în care temperaturile să se situeze sub ceea ce ar fi normal pentru perioadele respective. Se pare că acesta va fi elementul meteorologic caracteristic pentru următoarele două zile, pentru că, mai ales în partea de nord și nord vest a țării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru perioada din calendar, mai ales pe parcursul nopții”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, pentru Digi24.

Potrivit acesteia, temperaturile vor ajunge la minus 11 grade Celsius în depresiuni, în estul Transilvaniei, iar pe litoral, minimele vor ajunge la minus 1 grad. Cu toate acestea, vremea se va încălzi din nou începând de săptămâna viitoare.

„Mai ales din a doua parte a săptămânii discutăm din nou de valori care să depășească 16-17 grade Celsius. E posibil să observăm din a doua jumătate a lunii martie o tendință și un semnal pentru o vreme mai caldă pentru luna martie”, a mai spus Mateescu.

Sursă foto: fanatik.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol