18 mai 2024, 6:43

Concurs de design: scrumiere stradale sustenabile

Orașele București, Iași și Constanța și-ar putea schimba scrumierele stradale cu unele sustenabile, inspirate din sculpturile urbane, dinamisul orașului sau natura înconjurătoare, modelele putând fi alese din cele trei proiecte câștigătoare ale competiției de design urban și de obiect „Alege Asumat”.

Apelul către arhitecți, designeri, artiști și studenți a avut ca temă conceperea de scrumiere stradale și scrumiere individuale/portabile. Din cele peste 70 de echipe participante, membrii juriului au ales trei proiecte câștigătoare, dar și trei mențiuni speciale.

Locul I a fost câștigat de Timotei Hotea cu proiectul „Living Box”, în care scrumiera stradală a fost gândită asemenea unei sculpturi urbane:

Locul al II-lea a fost câștigat de Florin Costin Dogaru din Râmnicu Vâlcea cu o scrumieră urbană modulară inspirată din dinamismul orașului:

Locul al III-lea a fost câștigat de de Radu Prusan din București cu proiectul „Matca”, care a pornit de la imaginea stupului și a albinelor care lucrează pentru binele comun, iar noi, similar lor, putem acționa individual pentru binele comunității:

Competiția „igloo” a oferit premii în valoare de 6.000 de euro.

1,7 tone de chiștoace au fost colectate selectiv și valorificate energetic în București, Constanța și Iași în anul 2020 în cadrul campaniei unei campanii dedicate. În cadrul campaniei, fumătorii din sectorul 3 al Capitalei și municipiile Constanța și Iași au fost invitați să arunce chiștoacele în scrumiere stradale speciale și astfel să voteze pentru lucruri inedite ca „pizza sau hamburger?”, „trezit de dimineață sau culcat târziu în noapte?”, „ochelari de soare sau ochelari de ski?”. În total, BAT a creat și instalat 700 de scrumiere stradale în cele trei orașe partenere.

Foto: Green Report (1 și 2)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol