25 iunie 2024, 7:22

Când se încălzește vremea?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, vineri dimineața, prognoza meteo pentru intervalul 22 martie – 19 aprilie.

Astfel, în următoarele patru săptămâni, vremea va ajunge la temperaturi normale pentru perioada calendaristică.

Potrivit meteorologilor, urmează ca la final de martie și în luna aprilie să se încălzească și primăvara să-și facă simțită prezența la nivelul fiecărei regiuni.

Vremea în săptămâna 22 – 29 martie

În această perioadă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 29 martie – 5 aprilie

În acest interval, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo în săptămâna 5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în sud, sud-est și la munte. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

Prognoza meteo în săptămâna 12 – 19 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, cu posibilitatea unei abateri termice ușor negative, local în regiunile extracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Sursă foto: pandablog.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol