20 aprilie 2024, 11:05

Producția de bere dăunează mediului

Conform unui studiu publicat Imperial College London, fiecare halbă (568 ml în Marea Britanie) de bere cauzează 700 de grame de emisii de carbon. Dacă ne uităm cu atenție la pașii pentru producerea berii (energie și apă consumată în producție, transport și refrigerare în comerțul cu amănuntul sau în localuri) ne dăm seama că există un cost semnificativ asupra mediului înconjurător pentru fiecare sticlă sau halbă de bere consumată.

Berea este un produs care necesită importante cantități de energie: pe lângă carbonul emanat din fermentație, mai este și problema ambalajului și a transportului de la sursă la destinatar. Este estimat că, la nivel global, datorită erorilor de producție, branding și prognoză, aproximativ un miliard de doze metalice ajung a nu fi folosite. Este importantă și proveniența curentului electric și a energiei.

Un prototip/ model pentru berării în privința sustenabilității, când vine vorba de emisii de carbon și eficientizare a producției, este cel de la Brewdog din Scoția. În ultimul deceniu, guvernul scoțian a prioritizat adoptarea multor măsuri în favoarea climatului, mai ales în domeniul energiei. Politicile verzi au devenit foarte populare, lucru capitalizat mai ales de Brewdog, unul din cei mai populari producători independenți de bere, cu o producție anuală de peste două sute de mii de hectolitri.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

Comentariile sunt oprite pentru acest articol