18 mai 2024, 20:23

16 județe din țară, sub alertă meteo de vreme severă

Meteorologii anunță că 16 județe din România se află sub alertă meteo de vreme severă.

Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, dar depuneri de polei vor fi pe arii restrânse și în nordul Moldovei, potrivit Digi24.

Avertizarea este valabilă joi până la ora 12.00. Meteorologii anunță ploi puternice și polei.

Începând de la ora 12.00, vremea devine geroasă în toată țara și se anunță rafale de vânt de 120 km/h la munte, potrivit sursei citate.

Astfel, un Cod galben este în vigoare până joi ora 12:00 și anunță, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp.

Totodată, o altă alertă meteo Cod galben a intrat în vigoare tot joi la ora 6:00 și expiră la ora 12:00. În vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

Începând de joi ora 12:00 până vineri ora 12:00, vremea se va răci brusc și accentuat în toată țara, astfel încât în noptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării. Va ninge abundent în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, iar în unele zone se va forma polei.

Sursă foto: romanialibera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol